Hirdetés

Hordozható Xboxot csinálna telefonunkból a Microsoft?

|

A jelek szerint a vállalat egy olyan kütyün dolgozik, amivel egyfajta Nintendo Switch-et varázsolhatunk készülékünkből.

Hirdetés

A hordozható masinák sosem örvendtek akkora népszerűségnek, mint otthoni társaik, ráadásul az elmúlt években a játékra is tökéletesen használható okostelefonok gyakorlatilag átvették a helyüket. Aztán jött a Switch. A Microsoft eddig nem is igazán foglalkozott a kézikonzolokkal, de úgy tűnik, ez meg fog változni a közeljövőben.

Hirdetés

A redmondi óriásvállalat az előző hónapban bejegyeztetett egy új szabadalmat, ami a hivatalos leírás szerint egy levehető beviteli modulokhoz kitalált töltő. A dokumentumokból nem derül ki, hogy összefüggésben áll-e az Xbox konzolokkal, viszont a csatolt képek alapján a kütyü olyan kontrollerek feltöltésére lett kitalálva, amelyeket a vízszintesen tartott telefonunk két végére pattinthatunk rá, nagyjából úgy, ahogy a Joy-Conokat a Nintendo Switch esetében.

Sőt, elméletileg beépített hangszórók és jack-csatlakozó is van a kontrollerekben, amelyeket akár még egy vezeték nélküli fejhallgatóval is összeköthetünk. A Yanko Design egyik tervezője, Sarang Sheth meg is álmodta, szerinte hogyan nézhetnének ki ezek a karok, milyen színekben lennének elérhetők, illetve még azt is bemutatta, mi hol helyezkedhet el rajtuk.

Egyelőre nyilván csak találgatni lehet, min dolgoznak a Microsoft mérnökei, de az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a Project xCloud mellé szeretnének megalkotni egy egyedi beviteli eszközt. Ti használnátok ilyesmit a telefonotokhoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)