Hirdetés

Eszméletlen jól mutat a sárgarézből készült PlayStation 5

|

Egy ügyes modder simán lepipálta a hivatalos arany változatot.

Hirdetés

A PlayStation 5 cserélhető oldallapjai már jóval a konzol novemberi rajtja előtt felkeltették a közönség érdeklődését, hiszen az első ezzel kapcsolatos hír még tavaly nyáron látott napvilágot. Később aztán a cégek is lecsaptak a lehetőségre, hol menekülve a perrel fenyegető Sony elől, hol kifejezetten hergelve a japán gyártót.   

Mások viszont inkább a saját szakállukra fognak bele a PS5 moddolásába, amit már szemléletes oktatóvideók sora segít a YouTube-on. Ezek közül az egyik legújabb mű kifejezetten mutatósra sikeredett, a DIY Perks nevű csatorna mögött álló Matthew Perks ugyanis sárgarézből készítette el a konzol borítását, beleértve a központi fekete elemet is.

Hirdetés

Ahogy már a videó címében is látható, a folyamat egyáltalán nem volt könnyű. A szobrászatnak is beillő munka a PS5 szétszerelésével indult, majd a készítő papírsablonok és fa hajlítóformák segítségével alakította a konzol elemeinek pontos másává a nyers fémötvözetet. Különösen kemény feladatnak bizonyult az oldallapok idomainak reprodukálása, amihez a sablonon kívül egy jó adag bilincsre és némi hőre is szükség volt.

A végeredmény önmagáért beszél, Perks csillogó műve talán még a Truly Exquisite és a Sony közösen kiadott arany PS5-ét is lepipálja, hiszen a 3,5 millió forintos luxuskivitelen a portokat rejtő központi elem ugyanúgy műanyag maradt, mint a földi halandóknak kínált konzolokon. A teljesen sárgaréz borítás egyetlen apró szépséghibája, hogy az egyik Wi-Fi antennát kívülre kellett helyezni a megfelelő jelerősség érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)