Hirdetés

Egy vagyonba került megmenteni az Xbox 360-at a játékvilág egyik legismertebb hibajelensége miatt

|

Az Xbox korábbi fejese, Peter Moore mesélt arról, hogy mekkora galibát okozott a rettegett Red Ring of Death.

Hirdetés

A játékosok többségének valószínűleg szép emlékei vannak az Xbox 360-ról, hiszen alapvetően tényleg egy remek kis masina, de sajnos akadtak olyan hibái, amelyek komoly fejfájást okozhattak.

Ezek közül talán a legismertebb a Red Ring of Death nevezetű jelenség, amikor is bekapcsolás után három villogó, vörös fény jelezte a felhasználónak, hogy bizony komoly probléma van, és sok esetben teljesen felmondta a szolgálatot a konzol.

Hirdetés

Egy ekkora hiba mellett nyilván nem mehetett el szó nélkül a Microsoft, és ezt valószínűleg az Xbox akkori fejese, Peter Moore is tudta, aki nemrég egy interjúban elárulta, hogy milyen gigászi összeget fordítottak az ügy megoldására. Moore saját állítása szerint közölte a Microsoft akkori vezérigazgatójával, Steve Ballmerrel, hogy 1,15 milliárd dollárba fog kerülni a dolog kijavítása, ami bizony egy elég komoly büdzsé, de valószínűleg szükség is volt rá, hiszen tényleg nagy volt a baj.

Moore elmondása alapján a Red Ring of Death több egy kis fennakadásnál vagy szimpla bukkanónál, de szerencsére a Microsoftnak megvannak az erőforrásai ahhoz, hogy kezelni tudja a helyzetet. A csapat konzolonként 100 dollárt költött arra, hogy a masina a szervízbe kerüljön, majd megjavított állapotban visszakerüljön a tulajdonosához. A terv az volt, hogy világklasszis vásárlói élménnyel feledtessék el a játékosokkal azt, hogy mi történt. Ez végül nem biztos, hogy sikerült, de legalább sikeresen meg lett mentve az Xbox brand.

Ti találkoztatok régen a Red Ring of Death jelenséggel?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)