Hirdetés

Gamescom 2015 - 345 000 látogató volt idén

|

A Kölnmesse csarnokait augusztus 5. és 9. között összesen több mint 345 ezer ember töltötte meg, és közülük mindössze 33200-an voltak szakmai résztvevők. Tömeg, tömeg mindenhol.

Hirdetés

A gamescom, mint Európa legnagyobb videojátékos rendezvénye, és a világ legnagyobb olyan gamer eseménye, amit bárki látogathat (az E3-ra csak szakmabeliek mehetnek, meg néha néhány kiválasztott), elképesztő mennyiségű érdeklődőt vonz. A Kölnmesse hatalmas, körülbelül fél óra eljutni az egyik végéből a másikba, és a mindenki számára nyitott napokon mozdulni sem lehet a hömpölygő embertömegtől. 

Ugyanakkor az első nap még viszonylag kényelmes, akkor csak a látogatók tizede, az újságírók, a viszonteladók, a szakértők vannak ott, és tökéletesen fel lehet térképezni mindent, viszonylag rövidek a sorok (az egyórás sorbanállás már rövidnek számít), senki nem tapos agyon senkit. Én személy szerint másnap már nem mertem kimozdulni a showfloorra, és a bátor BZ és EndreMan is hamar visszajöttek a biztonságot jelentő szakmai részbe. Egyébként érdekes volt látni, hogy mindenki nagyon rendezetten közlekedett, a biztonságiak mindenféle erőszak vagy ellenállás nélkül tudták terelni az embereket, és a kihúzott szalagok láttán mindenki megértette, hogy azok alatt nem szabad átbújni, vagy átugrani felettük. Volna mit tanulnunk. 

Mindenesetre jó tudni, hogy a 96 országból Kölnbe csődült 345 ezer látogató rekordot döntött, ez öt százalékkal több, mint tavaly. Összesen 45 ország 806 cége pakolt ki, és itt szintén növekedés tapasztalható, összesen 14 százalék. 

A 2016-os gamescom augusztus 17. és 21. között kerül megrendezésre, várhatóan ugyanott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)