Hirdetés

Ezekkel nem játszunk áprilisban

|

Bolondok napja ide vagy oda, ha a hónap első napja van, mindig beszámolunk nektek a várható megjelenésekről. Rég várt címek érkeznek áprilisban, de nem ezek lesznek azok.

Hirdetés

Frissítés: Természetesen ezen játékok közül egyik sem jelenik meg áprilisban. A Duke Nukem Forever már két éve megjelent, a többi megjelenéséről pedig semmit nem tudunk. Pedig a Metro 4-et mi is nagyon akarjuk.

Korábban írtuk: Valljátok be, ma azért ti is kételkedve tekintetek minden cikkre, ami az interneten megjelenik. A játékfejlesztők ilyenkor különösen kreatívak, és szeretik bejelentéseiket (nos, álbejelentéseiket) erre a napra időzíteni. A megjelenéses cikket viszont komolyan vesszük, mert pénteken már jön is az első adag új játék, és a kedd még épp alkalmas arra, hogy eldöntsétek, megvegyétek-e azt a tábla csokit, vagy inkább ne nyúljatok a játékokra félretett zsebpénzhez. Lássuk is a listát (sajnos a Half-Life 4 bejelentésről még nem tudunk beszámolni nektek, pedig erre a napra ígérték).

The Last Guardian - április 4. - PC, Xbox 360, Xbox One

A Team Ico nem véletlenül titkolózott olyan sokat a The Last Guardiannel kapcsolatban. Az Ico és a Shadow of the Colossus szellemi utódja ugyanis már nem Sony-exkluzív lesz, sőt, teljesen elkerüli a Sony platformjait, mivel a fejlesztők azt nyilatkozták, hogy a Microsoft sokkal többet fizetett a jogokért és adott nekik enni napi háromszor, ellentétben a Sonyval, akitől csak kétszer kaptak, és levegőre is csak akkor mehettek, amikor a futár hozta a pizzát. A játékban egy hatalmas, repülni képes, tollszakállas kutya-zsiráf hibridet kell iránytani, aki igyekszik megmenteni az alvilágban hordócipelésre kárhoztatott kisfiú barátját. A The Last Guardian támogatja a Kinectet mindhárom platformon.
 

Duke Nukem Forever - április 4. - PC, Mac, Xbox 360, PlayStation 3

Hihetetlen, de már több mint tizenhét éve készül a Duke Nukem Forever, és megannyi várakozás, stúdióváltás, elfogyasztott rágógumi után talán végre megjelenik. Mivel napokra vagyunk az érkezés dátumától, már nem valószínű, hogy a 3D Realms elhalasztja. Nagy reményeket fűzünk hozzá, a képek és videók alapján ez lehet az eddigi legjobb Duke Nukem játék, és biztosan hű lesz a korábbiakhoz. Vajon most tényleg megkapjuk, amire vágytunk? Egyébként néhány bolt valamivel korábban kezdte el forgalmazni, ha szerencsések vagytok, akár most is megvásárolhatjátok.
 

Star Wars 1414 - április 15. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Amikor a Star Wars franchise jogai a Disneyre szálltak, a stúdió elkaszálta a Star Wars 1313 nevű, egyébként nagyon ígéretes játékot is. Most viszont úgy döntöttek, évenként jelentkeznek új résszel, mindig csak egy picit hozzátéve az előző évihez. A sorozat a Star Wars 1414-gyel kezdődik, melyben végig Greedót, a fejvadászt kell alakítani, és ha elég ügyesek vagyunk, a végén megváltoztathatjuk az események alakulását. Vajon most is Han lő majd először? Egészen biztos, hogy egy DLC-ből ez is kiderül.
 

Grand Theft Auto V - április 18. - Mac

Szinte napra pontosan hét hónappal a konzolos változatok megjelenése után jön a Grand Theft Auto V Mac-es változata, amire játékosok milliói vártak már. A játék ezen kiadása már tartalmazza majd az összes eddig megjelent DLC-t, valamint az előrendelők megkapják a Sequel II című filmet DVD-n, illetve egy letöltőkódot a Red Dead Redemption szintén Mac-es változatához. PC-s bejelentésről egyelőre továbbra sincs hír.
 

Uncharted Karting - április 18. - PlayStation 4

Ugye ismeritek azt a szabályt, hogy a Naughty Dog három akciójáték után egy versenyjátékkal bővíti franchise-ait? Ez az Uncharted esetében sem lesz másképp, ugyanis bejelentették, hogy a csak „next-gen Uncharted”-ként vagy „Uncharted 4”-ként emlegetett játék valójában az Uncharted Karting. Minden fontos karakter visszatér, az előrendelők pedig egy egyedi, mongol mintázatú bársony kormányvédőt is kapnak a már-már kötelező, a Chintamani követ utánzó autóviasz mellé. Szóval inkább azok rendeljék elő, akiknek van kocsija. A többiek csak simán vegyék meg.
 

Mafia 3 - április 25. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Wii U

Miután ma kiszivárgott egy kép a főszereplőkről, a 2K új stúdiója, a 2Kairo kénytelen volt megejteni a bejelentést. A Mafia sorozat harmadik része sokban különbözik majd az eddigiektől, ugyanis követve a Grand Theft Auto példáját nem egy, hanem több irányítható karaktert is hoz. Az elkövetkezendő hetekben többet is megtudunk róla, egyelőre csak a megjelenési dátumot és a már említett képet láttuk.
 

Metro 4 - április 25. - PC

Nem hittük volna, hogy ilyen hamar érkezik a Metro: Last Light folytatása, ami meglepő módon a Metro 4 nevet viseli. Az egész sokkal modernebb lesz, és nem az orosz metróhálózaton, hanem nálunk, Magyarországon játszódik. A sztori szerint egy esős őszi napon egy fiatal fiú kezét odazárja a metró automatikusan záródó ajtaja, és bár néhány utas segítségével ki tudja magát szabadítani, a tragédia bekövetkezik, a rendszer megőrül, a szerelvény pedig nem tud megállni Kelenföldön. Minden utas a föld alatt reked, a FUTÁR kijelzők viszont nem jelzik a problémát, így évekig senki nem veszi észre, hogy katasztrófa történt. A föld alatt ragadt emberek új kolóniát alapítanak, új szövetségek születnek, és egymással szövetkezve és háborúzva próbálják megtalálni a kiutat és bebizonyítani, hogy volt érvényes jegyük utazáskor.
 

Alien Wake - április 25. - PlayStation 3, PlayStation 4

Nem csak a Team Ico, de a Remedy is kénytelen volt csapatot váltani álmai megvalósításához. Bár az Alien Wake kiadója nem a Sony, hanem a SEGA lesz, a játék mégis csak Sony platformokon lesz játszható. Érthetelen okokból döntöttek úgy, hogy összemossák a két népszerű franchise-t, így főhősünk, Mr. Wake egy olyan bolygóra megy összeszedni a gondolatait, ahol történetesen Alienek is tanyáznak. Meglátjuk, mi sül ki belőle, nem kizárt, hogy megismétlődik a Colonial Marines tragédia, de mivel Wake-nek csak egy zseblámpája és egy félig kihegyezett ceruzája van, agyatlan shooter biztos nem lesz belőle.
 

Előrendeltétek már valamelyiket? Melyiket próbáljátok majd ki biztosan?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)