Hirdetés

Videojátékba képzelte magát, és úgy ölt, most életfogytiglanit kaphat a magyar férfi

|

Az eset még év elején sokkolta az országot, most fejlemény történt az ügyben.

Hirdetés

Valahogy mindig sikerül bűnbaknak beállítani a videojátékokat ahelyett, hogy a probléma valódi forrásával foglalkoznánk, például a mentális gondok felismerésével és kezelésével, vagy éppen a gyerkőcök hobbijának megismerésével az azonnali elutasítás, a boszorkányüldözés helyett, nemrég HP írt erről egy tanulságos beszámolót az ATV riportjáról, érdemes elolvasnia az egész családnak, akárcsak azt a pár évvel ezelőtti anyagot, amiben szakértőket megszólaltatva jártuk körül a témát.  

Már csak azért is, mert a bűncselekmények során az elkövetők előszeretettel hivatkoznak arra, hogy egy videojáték hatására tették azt, amit. Ilyen volt az a szörnyű eset is, ami 2022 májusában történt: egy veszprémi gyárban dolgozó 25 éves férfi vonzalmat érzett a kollégája iránt, ám amikor az elutasította, kést rántott és leszúrta a nőt. A gyilkosságra nem hirtelen felindulásból került sor, a tettes alaposan felkészült, mivel vásárolt egy 12,5 centiméter pengehosszúságú kést, a vádirat szerint pedig "szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, és a vádlott számára a videojátékos ölés és a valóság felcserélődött."

Hirdetés

A férfi ellen akkor a Veszprém Vármegyei Főügyészség emelt vádat, most pedig a Blikk számolt be róla, hogy ítélet született az ügyben: első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a tettest. Amint az a nyomozás során kiderült, az elkövető bevallása szerint nem emlékszik a szúrásokra, mert a műszak után felrakta a fülhallgatóját és meghallott egy zenét, ami arra a videojátékra emlékeztette, amivel rengeteget játszott, és akkor felcserélődött számára a játék és a valóság. Ügyvédje a védőbeszédében azzal próbálkozott, hogy védence 2004 óta a videojátékok világában élt és kóros játékszenvedély alakult ki nála, továbbá mint kiderült, személyiségzavarban szenved: 

"Egyedül ott érezte jól magát, ott nem bántották, viszont ő bánthatott másokat"

Az ügyvéd nem értett egyet a szakértői véleményekkel és szerette volna új szakértők kirendelését kérni, azonban a bíróság ezt elutasította. Az ügyészség álláspontját szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok és adatok alapján kétség sem férhet hozzá, hogy a férfi beszámítható állapotban követte el a bűntettet. Éppen ezért az ügyész azt indítványozta, hogy "előre kitervelten, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ítéljék életfogytig tartó szabadságvesztésre".

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)