Hirdetés

Minden korábbinál jobban személyre lehet szabni az Xbox új, fogyatékkal élőknek szánt kontrollerét

|

A Proteus kontrollert kimondottan a speciális igényekkel élő gamerek számára fejlesztették ki.

Hirdetés

A Microsoft még 2018-ban dobta piacra az Xbox Adaptive Controllert, amely a különféle fogyatékosságokkal élők igényeit igyekszik kiszolgálni. A sokoldalúságának és a barátságos (99 dolláros) árazásának köszönhetően a periféria remek fogadtatásban részesült, a redmondiak ezért nem álltak meg itt, és most egy újabb különleges vezérlővel rukkoltak elő.

A vállalat a globális akadálymentesítési nap alkalmából jelentette be a ByoWave-vel közösen kifejlesztett Proteus Controller Kitet, amely a moduláris dizájnban rejlő lehetőségeket kiaknázva tárja szélesebbre a játékokhoz vezető kaput.

Hirdetés

A Proteus gyakorlatilag lekerekített élű kockákból áll, amelyeket tetszőleges módon csatlakoztathatunk egymáshoz, a rajtuk található vezérlőelemek szabad variálásával. Ugyanaz a modul így akár gombokat, a D-padet vagy analóg karokat is tartalmazhat, a ByoWave szerint pedig ezzel akár több mint 100 lehetséges konfiguráció is megépíthető.

A mélyebb személyre szabhatóság érdekében ráadásul az Xbox Adaptive Controllerhez hasonlóan itt sem hiányzik a repertoárból a gombok funkcióinak megváltoztatása (remapping). A Proteushoz két markolat is jár, így akár egy normál kontrollerhez hasonló perifériát is építhetünk a készletből, a dobozban pedig egy USB-C töltőkábel és egy Bluetooth-érzékelő is lapul.

Az új kontroller szállítását őszre ígéri a Microsoft, de az előrendelés már elindult a ByoWave weboldalán, ahol a 299 dolláros, vagyis 106 ezer forintos eredeti ár helyett most 255 dollárért lehet leadni az igényléseket. Az Xbox One és Series X|S konzolokkal, valamint Windows 10 és 11 operációs rendszert futtató számítógépekkel kompatibilis Proteus tehát az Xbox Adaptive Controllerrel ellentétben cseppet sem olcsó mulatság, cserébe viszont az előd is fontos frissítésen esik át.

A Microsoft ugyanis azt ígéri, hogy a 99 dolláros vezérlő a jövőben több kiegészítőt fog kezelni, minden USB-porton akár 12 gombot, egy második joysticket és egy hat switchet is támogatva. Mindezt egy valamikor a következő hónapok során befutó firmware-frissítés fogja lehetővé tenni, így a korábbi vásárlók is élvezhetik majd a fejlesztés előnyeit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)