Hirdetés

Így játszik videojátékokkal egy születése óta vak gamer

|

Toby Ott egy 27 éves játékos, aki imádja a Final Fantasy sorozatot és simán szétrúgná a hátsónkat Injustice-ban - mindezt annak ellenére, hogy szemek nélkül született.

Hirdetés

A Gaming Through New Eyes egy különleges dokumentumfilm, ami bemutatja nekünk Toby Ott mindennapjait. A főhősünk bilaterális anophthalmiával jött világra, mely azt takarja, hogy a srácnak nincsenek szemgolyói.

Ez nem tántorította el attól, hogy a videojátékokat válassza kedvenc hobbijának. Először 5 éves korában ismerkedett meg a műfajjal egy játéktermi Mortal Kombat gépnek köszönhetően. Azóta már számtalan címet végignyomott, egyik legnagyobb kedvence pedig a Final Fantasy széria. Pusztán hangok segítségével tájékozódik, de néha társa is akad, aki a menüben való navigálásban segíti őt.

A verekedős játékokról sem mondott le, és még online is játszik mások ellen. Az olyan címek, mint az Injustice rengeteg hangalapú visszajelzéssel operálnak, így Toby pontosan tudja, hogy éppen hol van, vagy mit csinál az ellenfele.

Minden, a látás hiányából fakadó kihívást a játék részeként értelmez, és sokszor heteket szán rá, hogy átküzdje magát egy-egy boss harcon. Minderről mesél a lenti dokumentumfilmben:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)