Hirdetés

Elindult a Képernyővédő, HP és mazur saját podcastsorozata

|

A gaming és az online tudatosság szakmai szemmel, szülőknek, tanároknak, bárkinek, aki kicsit is érteni akarja, mi történik a kijelzőket bámulva velünk.

Hirdetés

Annyi podcastban volt már vendég az évek során HP és mazur, és annyiszor vezettek már élő kerekasztalbeszélgetéseket PlayIT-eken, szakmai fórumokon, vagy éppen bűnmegelőzési program keretében, hogy még a művelt angol sem mondaná azt most indult saját műsorukra, hogy "ezt nem láttuk jönni". Bőven benne volt már a levegőben, hogy ez a hobbin túlmutató szakmai érdeklődés podcast formájában is lecsapódik, és végre megtették az első lépést.

Nyilván alapvetően a videojátékokról van szó, a GameStar főszerkesztő-lapigazgatója és a magazin mögötti kiadó szakmai igazgatója nem hazudtolja meg önmagát, de ebben a műsorban egy kicsit más szemüvegen keresztük mustrálják a gamervilágot.

Hirdetés

A Képernyővédő podcastban ugyanis szakértők fogják meg kezünket, és az ő segítségükkel vezetnek minket végig a műsorvezetők a digitális lét különféle aspektusain, a a problémás játékhasználattól kezdve a digitális biztonságon át az online bántalmazásig.

Éppen ezért nem elsősorban a keményvonalas, e-sport-ivóleven nevelkedett, hardcore gamereknek nyújthat szórakozást (bár nekik is lehet érdekes más szemszögből nézni a dolgokat), hanem alapvetően a számunkra esetlegesen evidens, de külső szemlélőnek jóval bonyolultabb témákat karol fel, szülőknek, gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt megpróbál adni valami kis plusz edukációt egy olyan világról, amit nem mindenkinek könnyű befogadni.

Az első adást alább tudjátok meghallgatni, ebben a részben Vass Dorottyával, az eNET vezető kutatójával beszélgettek a srácok a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával életre hívott Good Gamer kezdeményezésről, illetve kutatásról. De mi is ez a kutatás egyáltalán? Kiderül a Képernyővédő legelső részéből.

 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)