Hirdetés

Jövőre megnyílik a világ első videojátékos középiskolája

|

E-sport ösztöndíjak és programok már több iskolában is léteznek, de ez lesz az első olyan középiskola, ahol a videojátékok egészével kapcsolatban tartanak majd oktatást.

Hirdetés

Sora News értesülései szerint a tokiói Shibuyában épül a világ első, videojátékos szakmákra specializálódott középiskolája. Az eSports High School nevű intézmény mögött olyan szervezetek állnak, mint a telekommunikációval foglalkozó NTT (amely több e-sport csapattal is rendelkezik) és a Tokyo Verdy focicsapat (amelynek szintén van e-sport szakosztálya).

Hirdetés

Ebben az intézményben nem csak az e-sport edzéseken lesz a hangsúly, mint más programok esetében: a diákok a tanterv részeként minden játékműfajba belekóstolhatnak majd, és többféle karrierre is felkészítést kapnak. Az innen kikerült diákokból lehetnek majd elismert játékfejlesztők, szakírók, videós tartalomgyártók, programozók, dizájnerek, sőt e-sport kommentátorok is.

Az iskola a játékok mellett komoly hangsúlyt akar fektetni majd a tanulók mentális és fizikai egészségére is. Az intézmény hivatalosan a következő tanév kezdetén 2022. áprilisában tárja szélesre kapuit. Japánban egy tanév áprilistól márciusig tart.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)