Hirdetés

A League of Legends fejlesztői bocsánatot kértek egy rosszul elsült trailer miatt

|

Az előzetes arra utalt, hogy a LoL-nak befellegzett, noha a Riot Games szerint erről szó sincs.

Hirdetés

A netflixes Arcane sorozatnak köszönhetően az is találkozott a Riot által megálmodott univerzummal, aki még soha nem játszott semmivel egyetlen percet sem, ezt pedig nem hagyhatja figyelmen kívül a csapat, éppen ezért a háttérben már készül is a második évad, amellyel kapcsolatban azt ígérték, hogy nem fog hat évig formálódni, mint az első szezon. Emellett magyarul is megjelent Anthony  Reynolds regénye, a Romlás, amely szintén remek beugrópont lehet az újoncok számára. 

De nem csak adaptációk tekintetében megy nagyot a LoL, a Riot a világot is nagy erőkkel bővíti: a producer azt ígérte, hogy az alapjáték sosem fog kifogyni az új karakterekből, a Legends of Runeterra is folyamatosan frissül, és ne feledkezzünk meg két régóta ígért projektről, a Project L-ről és a Project F-ről sem: az előbbi egy verekedős játék lesz, az utóbbi pedig egy Diablo-stílusú akció-RPG.

Hirdetés

Jól látható tehát, hogy a Riotnak esze ágában sincs bezárni a boltot, a League of Legends nemrég közzétett trailere viszont meggyőzött néhány rajongót arról, hogy a játék haldoklik. Minden évben, amikor a LoL kompetitív módjának újraindítása történik, a csapat hagyományosan egy olyan videót ad ki, amely a karaktereket helyezi előtérbe. Idén ez a The Brink of Infinity című kisfilm, amely az eddigiekkel szakítva nem csatajeleneteket mutatott, hanem a játék térképén pásztázott végig a kamera Mia Sinclair Jenness narrálása mellett (ő szinkronizálta Powdert az Arcane-ben). 

A 2023-as szezont beharangozó trailer egyes redditezők szerint inkább tűnt egy Unreal Engine-es demónak, mint a világ egyik legnépszerűbb játékához készült kedvcsinálónak, azonban érkeztek ennél is borúlátóbb vélemények. Az előzmény az, hogy a League of Legends gyenge évet zárt 2022-ben: hat bajnok helyett csak öt érkezett és a meglévők közül is csak egyetlent újítottak meg nagyobb mértékben, de visszafogott volt a máskor jelentős változásokat hozó előszezon is, az egyik legnagyobb "újdonságot" egy korábban kivágott, semleges szörny visszatérése jelentette.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Azt is sokan nehezményezték, hogy a játékon belüli történetmesélés jelentősen elapadt, tartalomhiány ütötte fel a fejét. Ezután olaj volt a tűzre a Riot Games vezérigazgatójának, Nicolo Laurentnek a mondata, miszerint a vállalat 2023-as költségvetése a valaha volt legnagyobb, hiszen így a rajongók könnyen hihették azt, hogy a büdzsé elmegy a cégnél formálódó többi projektre. A helyzetet tovább súlyosbították a közösség olyan jeles tagjai, mint az egyik YouTuber, Necrit, aki a Brink of Infinityre válaszul közzétett egy videót  a "League TÉNYLEG haldoklik" címmel. 

A Riot természetesen reagált a dologra, és Twitteren részletesen kommunikálta a játékosok felé, hogy milyen "példátlan körülmények" vezettek az említett videó "alternatív megközelítéséhez" és elismerték, hogy kommunikatívabbnak kellett volna lenniük, ami megakadályozta volna a spekulációkat. Hisznek ugyanis abban, hogy a LoL előtt fényes jövő áll. Hamarosan további információkat is hallhattunk majd arról, hogy ezt miképpen kell elképzelni. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)