5 társasjáték 10 ezer forint alatt, amit érdemes magaddal vinni a nyaralásra

|

Akár esténként, vacsora után, akár az árnyékban ülve játszanál, ha ezeket választod, garantáltan jó lesz a hangulat.

Mindenki másképp képzeli el a nyaralását - vannak, akik ki sem jönnének a vízből, míg másoknak elég, ha a parton ücsörögve olvasgatnak, zenét hallgatnak, néha megmártóznak, de elsősorban kikapcsolódnak és nem foglalkoznak munkával. Míg sokan nagy társasággal mennek, mások inkább párjukkal vagy egyedül vonulnak el.

Társasozni mindig jó, akárhányan is vagyunk, akármilyen napszakban is állunk neki. Az alábbiakban ajánlunk néhány társasjátékot, ami a legtöbb társaságban tökéletesen betalálhat  - és az eMAG.hu-n kevesebb mint 10 ezer forintért kapható.

Robbanó cicák

A Robbanó cicák egy aranyos, rendhagyó kártyajáték, amiben a játékosok célja, hogy elkerüljék a névadó állatokat, és a lehető legtovább játékban maradjanak. A szokásossal ellentétben itt a körök végén kell lapot húzni, ezt megelőzően olyan kártyákat játszhatunk ki, amikkel információt kaphatunk a pakli tartalmáról, szívathatjuk a többieket, és megúszhatjuk a robbanást. Kiegészítője is kapható Berobbanó cicák néven, ez extra kártyákat és egy szégyengallért hoz, amit annak kell viselnie, aki nem tudja, merre tart a kör. Nagyobb társaságoknak a valamivel drágább partipakk változat ajánlott, melynek doboza nyávog is, a Minyonok rajongói pedig a Robbanó Minyonok variációval tegyenek egy próbát.

Dixit

Elképesztő népszerűségre tett szert a Dixit, ami egyszerű koncepcióra épül, de a végtelenségig játszható. A játékosok színes képeket kapnak, és minden körben mond valaki egy szót vagy kifejezést, amivel az egyik, kezében tarott lapjára utal. Ezt lefordítva lehelyezi, a többiek szintén választanak egy-egy lapot a sajátjaik közül, ami szerintük a legjobban illik a kifejezéshez, majd meg kell tippelni, melyik lehetett a mesélő által kiválasztott kártya. Ha mindenki jól tippel, a mesélő nem kap pontot, úgyhogy kreatívnak kell lennie. Számos kiegészítővel bővíthető a kártyák kínálata, nagyobb társaságok pedig a Dixit Odyssey változatot keressék, ami nem csak hogy több főt támogat, más kártyákat tartalmaz, mint az alap kiadás.

Fedőnevek

Maradva az asszociációs játékok kategóriájánál, a Fedőnevek szintén ajánlott (ahogy a Négyszemközt és a Képekkel variációja is). Ebben két csapat verseng azért, hogy ellenfeleiknél előbb találják meg a rivális kémeket, elkerülve a bérgyilkost és a tévesen megvádolt civileket. A kémfőnökök tudják, kik tartoznak hozzájuk és kik az ellenfélhez, de csak utalásokkal segíthetnek megtalálni csapattársaiknak azokat a fedőneveket, amik a 25, asztalra terített kártyán lévő elnevezések közül az ő kémeiket jelölik.

Concept

Nyomokban az Activityt idézi, mégis más élményt nyújt a díjnyertes Concept. Adott egy tábla, rajta kis ikonok, és számos feladvány. Az egyik játékos választ egyet utóbbiak közül, majd a jelölőket megpróbálja úgy elhelyezni, hogy a többiek ezek alapján kitalálhassák, mit próbál elmagyarázni. Nagyon egyszerűek a szabályai, a család minden tagja szerephez juthat benne. 

Bang! A kockajáték

A Bang! franchise is számos játékból áll, de mind közül a legszórakoztatóbb a Bang! A kockajáték, ennek alapjai hasonlóak az eredeti játékéhoz: mindenki kap egy titkos szerepet, seriffként, helyettesként, renegátként vagy banditaként kell játszania, és ezzel együtt jár egy feladat is. A kockákon szimbólumok találhatók, amik meghatározzák, milyen események következnek be és milyen akciók hajthatók végre a játékos körében, ezeket ügyesen elosztva kell banditaként végeznie a seriffel, a törvény szolgájaként pedig kiszűrni a rosszakarókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)