Hirdetés

E3 2019 - Square Enix sajtókonferencia összefoglaló

|

A tavalyinál nagyobb műsorral készült a kiadó, középpontban a Bosszúállók játékkal.

Hirdetés

2018-ban úgy döntött a Square Enix, hogy egy félórás, Nintendo Direct-szerű bejelentkezéssel ismerteti újdonságait, idén azonban ismét színpados, élő előadás zajlott. A Marvel's Avengers bejelentésének meg kellett adni a módját, pláne azután, hogy az Insomniac a Marvel's Spider-Mannel megmutatta, hogyan kell jó képregényes játékot készíteni. A Bosszúállók játék logója díszíti az E3 helyszínét, a Los Angeles Convention Centert is, várható volt, hogy a kiadó nagyrészt erre építi műsorát, de másra is jutott idő.

Hirdetés

Kezdjük a legfontosabbal: a Crystal Dynamics és az Eidos Montréal közös projektje 2020. május 15-étől lesz elérhető PC-re, PS4-re, Stadiára és Xbox One-ra. Kezdetben öt bosszúállót irányíthatunk, de később további hősök csatlakoznak, és új területekre tehetjük be a lábunkat. Itt írtunk bővebben róla.

Röviden ismét megvillantották a Final Fantasy VII Remake-et, ami a napokban már megjelenési dátumot is kapott. Láthattuk a játékmenetet, elmondták, hogy a harc során sokkal többet kell taktikáznunk, nem elég egy gombot püfölni. Ugyanakkor egy gombnyomásra válthatunk majd a karakterek között. Beállíthatjuk, hogy a támadásokat klasszikus JRPG-s módszerrel, szöveges menüben lépegetve aktiváljuk-e, vagy gombokhoz rendeljük őket. Arra azért kénytelenek vagyunk felkészülni, hogy márciusban csak az első, a Midgart tartalmazó epizód jelenik meg.

A Life is Strange 2 némileg céltalan (csak emlékeztettek minket arra, hogy megjelent, és még nincs kint minden része) előzetese után szó esett a Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered mobilos változatáról, az Octopath Traveler PC-s kiadásáról (ami pár napja jelent meg), a The Last Remnant Remasteredről, mely mától játszható Switchen, valamint a Dragon Quest Builders 2-ről, aminek demója június 27-én jelenik meg PlayStation 4-re. Megmutatták ismét a Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Editiont, melyet ősztől játszhatunk Switchen.

A Square Enix Collective-nek köszönhetően egy autórajongókból álló csapat bemutathatta PC-s, 2020-ban megjelenő, felülnézetes versenyjátékát, a Circuit Superstarst, ami PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Switchre készül. Szintén a Collective felelős a Battalion 1944 népszerűsítéséért, ebből ugyancsak láthattunk egy videót, de semmi új.

Ezt követően bejelentették, hogy a Final Fantasy betétdalok minden streaming szolgáltatáson elérhetők, majd a Kingdom Hearts III Re:Mind rövid kedvcsinálóját a július 2-ától kapható FFXIV: Shadowbringersről szóló előadás, valamint a kiegészítő launch trailerének bemutatója követte.

A japán szekciót megszakította a Dying Light 2 előzetese. A játékot egyes régiókban a Square Enix adja ki, de akárhol is látjuk, mindig örülünk neki. Az itt bemutatott trailer a játékmenetbe engedett rövid betekintést.

Gyorsan visszatérve a japán játékokhoz, megtudtuk, hogy a Romancing SaGa 3 és a Saga: Scarlet Grace nyugatra jön, majd a Final Fantasy Brave Exvius került elő, ennek világában játszódik a War of the Visions. Egy a Leon is, Hourne, Fennes a Crystal Sanctum és Wezette között zajló háborúról szól. Fejlesztik, nem tudni még, mikor jelenik meg.

A People Can Fly új projektje, az Outriders egy földönkívülis, képességeket használós lövöldözős játék lesz, mely jövő nyáron jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. 1-3 játékos játszhatja kooperatívan, bármikor ki- és be lehet szállni. Erős történetet ígérnek.

Megerősítették, hogy augusztus 22-én jön PS4-re és Switchre az Oninaki, majd azt, hogy újrakeverik a Final Fantasy VIII-at. A bemutatott videó alapján nem lesz sokkal szebb, de az eredeti kiadáshoz képest tényleg javul. 2019-ben jelenik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Switchre.

A kiadó számára láthatóan továbbra is a japán gyártmányú játékok az elsők, de mindig örülünk, ha kimondottan a nyugati piacra szánt projekteket láthatunk tőlük. Írjátok meg, hogy tetszik eddig a Marvel's Avengers, és mit látnátok szívesen a Square Enixtől a következő években.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)