Hirdetés

E3 2018 - itt találsz mindent egyben, amit a konferenciákon láttunk

|

Ebben az évben sem okozott csalódást az év legnagyobb videojátékos eseménye, most egyetlen cikkben láthatsz, olvashatsz minden bejelentést.

Hirdetés

Elképesztő néhány napon vagyunk túl, az idei E3 is rászolgált a hírnevére, és folyamatosan szállították a jobbnál jobb anyagokat. Bejelentettek egy rakás izgalmas és érdekes játékot, és újabb infókat tudtunk meg évek óta készülő kedvenceinkről. 

Hirdetés

Most a kényelmi szempontokat maximálisan szem előtt tartva egy helyre összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat az összes E3 sajtókonferenciáról, illetve az EA Play-ről is, ami így vagy úgy, de az expó része, még akkor is, ha már pár utcával arrébb tartják Los Angelesben.

E3 2018 sajtókonferenciák

EA Play sajtókonferencia

Minden trailer és bejelentés egy helyenEA Play sajtókonferencia összefoglaló

Sok meglepetést nem tartogatott a különcködő Electronic Arts E3 előtt megtartott rendezvénye. A fókuszban természetesen a már a trailer alapján megosztó Battlefield V állt, de a holnap kezdődő labdarúgó vb örömére láthattunk FIFÁ-t (meg egy kissé elhanyagolt NBA-t és NHL-t)  is. A PC-játékosok örülhettek, mert 10 év után újra lesz Madden NFL-ük, illetve a Star Wars-fanoknak is könny csordult a szemébe, ugyanis érkezik a Clone Wars szezon a Battlefront 2-be, valamint jövő év végén jön a Star Wars Jedi: Fallen Order is. Bejelentették az Unravel Two-t és jópofa Sea of Solitude-öt, majd a mobilos Command and Conquer adott egy gyomrost. A műsor végére maradt az EA másik nagyágyúja, az Anthem, amelyből kaptunk cinematic trailert, gameplay, egy rakás infót és megjelenési dátumot is. A teljes konferencia itt: 

Xbox sajtókonferencia

Minden trailer és bejelentés egy helyenXbox sajtókonferencia összefoglaló

Az egész E3 egyik legjobb előadása idén a Microsoft nevéhez köthető. Bizony, idén nagyon odatették magukat, és egy pörgős, jól ütemezett műsor keretein belül rengeteg trailert és új játékot mutattak be. Láttunk többek közt új IP leleplezést, Halo és Forza Horizon folytatást, rengeteg Gears of Wart, de beszéltek az Xbox Game Pass fejlesztéseiről és még sok minden másról. A konferenciát az agyeldobós Cyberpunk 2077 trailer zárta, amibe annyi rejtett infó került, hogy az elemzők is alig bírják kibogozni a dolgokat. A teljes konferencia itt:

Bethesda sajtókonferencia

Minden trailer és bejelentés egy helyen: Bethesda sajtókonferencia összefoglaló

A Bethesda a valaha volt leghosszabb és legizgalmasabb E3-előadásaként harangozta be az ideit, ennek fényében pedig jócskán elmaradtak a saját maguk által (is) elvártaktól. Az viszont tuti, hogy a Rage 2 kellően agyament lesz rengeteg tartalommal, illetve a Prey Mooncrash és a Doom Eternal is nagyon ígéretesnek tűnnek. A Fallout 76-ot is bizakodva várjuk, ahogy az őrületesnek ígérkező Wolfenstein: Youngbloodot is. És végre már biztosan tudjuk, hogy egyszer majd jönni fog a The Elder Scrolls VI, és nem a Skyrimmel fogunk játszani még a hűtőnkön is. A teljes konferencia itt:

Square Enix sajtókonferencia

Minden trailer és bejelentés egy helyen: Square Enix sajtókonferencia összefoglaló

Ahhoz képest, hogy a Square Enix több éves kihagyás után tért vissza saját előadással az E3-ra, viszonylag kevés újdonságot mutattak. Persze kellett a műsoridő a fantasztikusan látványos Shadow of the Tomb Raidernek, de elmaradtak a várva várt Final Fantasy bejelentések, mindössze egy FFXIV - Monster Hunter World crossovert kapunk. A Microsoft után ők is mutattak anyagot a Kingdom Hearts 3-ból, és a Just Cause 4 továbbra is elborultan menő világát is nagyon várjuk már. A teljes konferencia itt:

Ubisoft sajtókonferencia

Minden trailer és bejelentés egy helyen: Ubisoft konferencia összefoglaló

A tavalyi ütős előadás után a Ubisoft idén sokkal szolidabb volt, és sajnos elmaradtak a nagy bejelentések. Helyettük még többet kaptunk az Assassin's Creed Odyssey-ből, a The Crew 2-ből, a The Division 2-ből és a Skull & Bonesból is. Idén is felbukkant a Beyond Good & Evil 2, meg persze az új Just Dance, mert az kötelező. A Ubisoft hozott egy erősen átlagos színvonalat, de tavaly elég magasra tették a lécet, így elnézzük nekik. A új Splinter Cell és Prince of Persia címek hiányát viszont nagyon sajnáljuk. A teljes konferencia itt:

PC Gaming Show

Minden trailer és bejelentés egy helyen: PC Gaming Show sajtókonferencia összefoglaló

Az E3 évek óta fekete báránynak tartott előadása, vagy talk show-ja a PC Gaming Show, ami idén viszont sokkal színvonalasabb és dinamikusabb volt a tavalyi, technikai malőrökkel teletűzdelt prezentációtól. Harmincnál is több játékról beszéltek, számos izgalmas indie-t láthattunk. A Sega meglepetése, miszerint két Yakuza játék mellett több művüket is portolják PC-re kétségtelen a show egyik legizgalmasabb bejelentése volt. Remélhetőleg továbbra is fejlődik a PC Gaming Show, és pár év múlva már tényleg egy lapon emlegethetjük a nagyokkal. A platform megérdemelné a profibb kivitelezést és a technikai bakik elhagyását. A teljes műsor itt:

PlayStation sajtókonferencia

Minden trailer és bejelentés egy helyenPlayStation sajtókonferencia összefoglaló

Általában a legtöbben a PlayStation előadásától várják a legtöbbet - ők újra hozták a színvonalat, és elképesztően hangulatos show-val jelentkeztek. Már a nyitás is erős volt a The Last of Us Part 2-nek köszönhetően, de ezt még olyan ütős bejelentések és bemutatók követték, mint a Ghost of Tsushima vagy a Nioh 2 meglepetés-bejelentése; a Remedy különleges projektje, a Control; a Resident Evil 2 Remastered, vagy éppen Justin Roiland legújabb agymenése. Végre láthattunk valamit a Death Strandingből, de Kojima művéből továbbra sem értünk semmit, a Spider-Man pedig nagyon menőn néz ki, így túlzás nélkül állíthatjuk, hogy szépen sorban jöhetne végigjátszásra az összes itt bemutatott játék. A teljes konferencia itt (tekerjetek legalább a feléig ennek a videónak):

Nintendo Direct

Minden trailer és bejelentés egy helyenNintendo sajtókonferencia összefoglaló

Az utolsó előadás a Nintendo Direct volt, ami egy előre elkészített videó, amit levetítek a nézőknek. Nem húzták az időt, feszes tempóban bemutattak egy rakás új játékot, majd 25 percben láthattuk, mennyi minden újdonsággal érkezik a Super Smash Bros. Ultimate. Kicsit azért többet vártunk a Nintendótól, például egy új Metroid címet vagy külsős játékot, de csalódást így sem okoztak Reggie-ék. A teljes konferencia itt: 

Összességében minden konferencia tartogatott kellemes meglepetéseket és izgalmakat, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, az E3-at követő napokban-hetekben egyre több és több információ derül ki az expón bemutatott játékokról. Mi viszont semmiről nem maradunk le, és továbbra is hozzuk nektek a legfrissebb híreket a GSO-n. 

Nektek melyik volt a kedvenc előadásotok az idei E3-on? Kitől vártatok volna többet, esetleg kevesebbet?

Címkék: #e3 #e3 2018
Platformok: Nintendo Switch PC PlayStation 4 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)