Hirdetés

E3 2017 - Bethesda sajtókonferencia összefoglaló

|

A Bethesda meglehetősen komoly előadással készült az idei évre. Új címeket kaptunk, a már meglévőkhöz pedig új tartalmak jönnek. Ráadásul mindez idén!

Hirdetés

Odakint még harmatos volt a fű, a konyhában pedig még gőzölgött a kávé, amikor a Bethesda fogadott bennünket Bethesda Landen, a móka és kacagás otthonában. Mondjuk mindkettő elmaradt, amikor magába szívott minket a DOOM virtuális pokla.

Első körben a Bethesda VR csapatának új cuccait láthattuk. Belenézhettünk abba, hogy milyen érzés is lesz démonokkal küzdeni a DOOM VFR-ben. Akció, vér, fegyverek, vér, démonok, vér. Ezt egy ennél sokkal kényelmesebb élmény, a Fallout 4 követte, ami az első, teljes értékű VR sandbox lesz.

A kalandpark következő állomása a The Elder Scrolls Online volt. A Bethesda MMO-ja meglepően sikeres lett mióta megszabadultak a havidíjas modelltől. Már több mint 10 millióan játszottak a címmel, és ez a szám várhatóan csak növekedni fog a Morrowind kiegészítő sikerével.

Ha már Morrowind, akkor a Bethesda gyorsan át is kötött elegánsan a modolás gyönyörére. A csapat elindít egy saját mod platformot, a Creation Clubbot, amin keresztül tölthetünk majd le új fegyvereket, felszerelést, funkciókat, és rengeteg extrát a Fallout 4-hez és a Skyrimhez.

A The Elder Scrolls világa nem csak az RPG-ben, de a kártyaasztalon is tovább él. A Legends alcímű kártyajáték tavaly kezdte el útját, és azóta meghódította a Bethesda rajongók gépeit és tábláit. Hamarosan új tartalommal is bővül a játék: érkezik a Heroes of Skyrim, ehhez is érkezett egy pofás kiegészítő, de itt a szerkesztőségben csak engem dobott fel ez. Nektek azért bejön?

A Skyrim kapcsán várható volt, hogy végre a Bethesda előszedte a The Elder Scrolls V: Skyrim Nintendo Switch kiadását is, ha már korábban annyi promót a Nintendótól. Amellett, hogy a játék teljes értékű portja az RPG-nek, még extra lehetőségekkel is meg lesz pakolva. A Joy-Conok segítségével például kihasználhatjuk majd a mozgásérzékelő előnyeit, és Zelda felszerelését is megszerezhetjük egy Amiibo közreműködésével.

Ezután magára hagytuk a The Elder Srolls világát, és megnézhettük, hogy mi lesz a Dishonored széria következő fejezete. A Dishonored: Death Of The Outsider egy új, különálló tartalom lesz, ami szeptember 15-én érkezik, és várhatóan Billie Lurk egyetlen utolsó megbízása lesz feladatunk: megölni az Outsidert.

A Bethesda egy e-sport címet is hozott egy színpadra: a Quake Champions tényleg egy komoly kompetitív címnek készül. Rengeteg tartalmat fogunk kapni a jelenleg dübörgő bétateszthez, amit egy darabig még tolni fogunk, hiszen a játék még nem kapott pontos megjelenési dátumot. Ettől függetlenül rengetegen játsszák a lövöldét, és egyre több a komoly játékos. A fejlesztők éppen ezért be is jelentették az első világbajnokságot, ami augusztus 26-án indul majd a QuakeConon egymilliós nyereményalappal. Azért az nem olyan piskóta kategória már.

A show végére tartogatták a srácok az igazán ütős bejelentéseket. Ahogy azt az E3-ra felkészítő kerekasztal beszélgetésünkben is elmondtuk, a kiadó által Bethesda Landnek keresztelt repertoárnak volt még két olyan része, ami le volt zárva, valami újat sejtetve. Az utolsó felvonásra ezek maradtak. Az első a The Evil Within 2 volt, ami egy hosszabb trailerrel meg is alapozta a horror hangulatot: elképesztő zene, szürreális hangulat és persze para minden mennyiségben.

A második bejelentés első 5 percében a Twitch chat tömegével értettünk egyet, akik csak jórészt annyit írtak: ?????. Persze a Fallout-szerű felvezetés nem véletlen, és gyorsan össze is állt a kép, amikor megismerhettük a Wolfenstein II: The New Colossus főbb szereplőit, és láthattunk néhány percet a játékból.

Mindent egybevetve egy meglehetősen tartalmas előadással állt ki a Bethesda. Nem volt felesleges cukrozás, magyarázás, csak játékok, trailerek és sikertörténetek gyors egymásutánban. Valami ilyesmit szeretnénk a továbbiakban is. Most pedig jöhet az újabb adag koffein.

Szerintetek jó volt? Ciki volt? Nem volt elég? Itt szavazhattok a Bethesda konferencia élményéről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)