Hirdetés

E3 2017 - a Microsoft büszke az Xbox One X árára

|

Vannak, akik drágának találják az Xbox One X-et, de a gyártó szerint a teljesítményhez képest nagyon is baráti az ár.

Hirdetés

Mikor a tavalyi E3-on leleplezte a Microsoft a Project Scorpiót, sokak fejében az volt a legfontosabb kérdés, mennyit is kér el a gyártó a piacvezető teljesítményért. Ma erre is választ kaptunk: az Xbox One X-ről kiderült, hogy közel kétszer annyiba kerül, mint kistestvére, az S.

A sajtókonferenciát követően erről is megkérdezték az Xbox marketingrészlegének vezetőjét, Aaron Greenberget. Ugyan a Microsoft részéről mindenki azt szajkózta, a gép prémium jellege látszik majd az árazáson is, többen mégis azt gondolták, a cég a jelentősen gyengébb PlayStation 4 Próval  megegyezően árazza be a legerősebb konzolt, így minden bizonnyal sok vásárlót átcsábítva az Xbox oldalára. Greenberg szerint így is elégedettek lehetnek.

"Büszkék vagyunk az árazásra. Az a helyzet, hogy ezt a kezdetektől fogva prémium terméknek terveztük, ami a legerősebb, a legjobban teljesít az eddig látott konzolok közül és kompromisszumok nélküli 4K-s játékot hoz. Vegyük példának a Forzát, ami natív 4K-s felbontás mellett 60 fps-t produkál. Ehhez egy rendkívül erős GPU-ra van szükség és sok-sok memóriára. Ehhez egy egyedi kialakítás kellett, úgyhogy kompromisszumok nélkül terveztük meg az Xbox One X-et. Ezt nem egy alacsony árú doboznak szántuk. Prémium terméknek építettük, azoknak, akik az általuk látott legeslegjobb konzoljátékokat szeretnék"

- válaszolta az Xbox marketingfőnöke.

Az eddigi kommunikáció alapján úgy tűnik, eddig főleg a natív 4K elérése igazolja a PS4 Prónál magasabb árszintet, hiszen csak a Forza 7-ről tudjuk, hogy képes 60 fps-re ezen a felbontáson. Később persze még kiderülhet, hogy melyik játékban mennyivel tud majd többet az Xbox One X, ahogy akadnak, akik szerint még a héten megtudjuk, meddig tudhatja magának a világ legerősebb konzolja címet az új Xbox.

Szerintetek reális a 25 százalékkal magasabb ár a Microsoft új gépéért?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)