Hirdetés

711 millió PC-s játékos van a világon

|

Az Intel szerint a PC-s piac folyamatosan növekszik, elsődleges célcsoportjuknak a játékosokat tartják. Nemcsak a vásárlóerő, az elvárások is folyamatosan nőnek.

Hirdetés

A héten ért véget az IDF (Intel Developer Forum) San Francisco-ban, ahol az előadók rengeteg érdekes témát érintettek, hardveres és szoftveres oldalról, elméleti és gyakorlati aspektusból is megvizsgálva a számítástechnika fejlődésének jelenét és jövőjét.

A 'haldoklik a PC' kifejezés már 7-8 évvel ezelőtt is divatos volt, a különböző trendek és konzolos megjelenések kapcsán pedig azóta is folyton felemlegetik, pedig az állítás nem nagyon állhatna messzebb a valóságtól. "711 millió PC-s játékos van a világon, ez gyakorlatilag minden 10. ember a bolygón." - mondta beszédében Kirk Skaugen, az Intel alelnöke, aki nyilván nem csak nagyot akart mondani.

A vállalat új Broadwell processzorai a következő év elején látnak majd napvilágot. A 14 nm-es Haswell mikroarchitektúrás lapkákat Skaugen a világ legfejlettebb technológiai megoldásai közé sorolta. A K-szériás processzorok már Iris Pro GPU komponensekkel érkeznek, ami új szintre emeli majd az Intel grafikus megoldásait. "A PC-s játékosok a leglojálisabb vásárlóink. Akkora teljesítményt akarnak, amekkorát csak kínálni tudunk. Mi pedig megadjuk nekik a legjobbat" - mondta Lisa Graff az előadás után.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)