Lehet, hogy ez a társasjáték menti meg a kapcsolatodat, de minimum feldobja

|

A Szexpedíció pároknak készült, akik szeretnének többet megtudni egymásról, kipróbálni új dolgokat a kapcsolatukban, és nem félnek a határaikat feszegetni.

Még a legjobban működő, leginkább kiegyensúlyozott kapcsolatokat is érdekesebbé teheti a társasjátékozás, ami kiváló közös program akár hétköznap estékre, akár hétvégékre. Játszhatunk persze mindenfélével az egyszerű kártyajátékoktól az összetett, sok komponensből álló, nagy odafigyelést és sok időt igénylő társasokig, de pároknak mindenképp érdemes körülnézni a párkapcsolati témájú, beszélgetésközpontú játékok között, amiknek segítségével olyan kérdéseket tehetünk fel, melyek nem jutottak volna eszünkbe, olyanokat, amikre mindig is tudni akartuk a választ, de nem mertük megkérdezni.

A Szexpedícióban a hangsúly nem a beszélgetésen van, ahogy azt a játék neve is sugallja, de a kommunikáció is szerephez jut benne az érintés, az érzékiség, és extrémebb tennivalók mellett.

Simogatjuk a felszínt

A játék elején a pár két tagjának fel kell írnia egy-egy papírra valamit, amire vágynak, legyen az szexuális fantázia, erotikus feladat, egy kérdés, amire választ várnak a másik féltől, vagy valami, amit szeretnének, hogy megtegyen nekik a játék úgymond vesztese. Több fordulót lehet játszani, de nyilván nem muszáj nagyon komolyan ragaszkodni a szabályok betartásához - nem érdemes azért lemondani a szexi pillanatokról, mert még van hátra egy kör. (Ugyanakkor ha beindulnak az események, legalább a D8-as kockákat érdemes arrébbtenni, nem jó rájuk térdelni...) A játékosok rendelkeznek egy-egy SZEXIT kártyával, amit a játék során egyszer felhasználhatnak, ha valamit nem szeretnének megcsinálni, de ez is inkább jelképes - semmi nem kötelező, de mindenki jól jár, ha hajlandó komfortzónáján kívül eső dolgokkal is próbálkozni.

A játékmenet abból áll, hogy két, 8-oldalú kockával dobunk, majd az ezek által megadott koordinátákon található mezőre lépünk. Minden mezőhöz tartozik egy feladat: a vetkőzés és az italból kortyolás adja magát, a Szív, a TN (Tartozom Neked), a Vörös ajkak, az S&M, a kérdőjel és az Enyém-tiéd mezők feladatai pedig véletlenszerűen felhúzandó kártyákon olvashatók.

A feladatok lehetnek egyszerűek (pl. "osszátok meg egymással legkínosabb szexuális élményeteket"), mókásak (pl. "könyörögj a párodnak, hogy adja oda az alsóneműjét, hogy a fejedre húzva viselhesd, amíg legközelebb X-re lépsz"), vagy szexuálisak is (pl. "ébreszd a párod orális kényeztetéssel" másnap). Fókuszálhatnak a kapcsolat felmelegítésére (pl. Szervezz egy tökéletes randit a következő hónap során) vagy a pillanatnyi élvezetekre (pl. csókolgasd a párod belső combját 30 másodpercig). 

Az S&M feladatok nem mind extrémek, van lágy fenekelés, masszázs, csiklandozás, de akad például kötözés, és szolga-mester szerepjáték is változatos formákban. Ha valamelyikhez nem is jönne meg a kedvünk azonnal, legalább bátorítanak a kártyák a kísérletezésre.

Jöhet a kemény része

A Legyen szexibb! jelölőkkel, amiket a játék kezdete után nem sokkal helyezhetünk el a táblán, húzhatunk egyet a Szex feliratú kártyákból, melyek mindegyike valami vadabb feladatot rejt. Lehet, hogy a pár mindkét tagjának olyan pornót kell keresnie telefonján, amire a másik szerinte felizgul, felszólítja őket a kártya egy kis közös maszturbálásra, vagy épp arra, hogy az egyik fél legyen frissentartó fóliába kötözve, a másik pedig - lehetőleg finoman - játszadozzon el vele. A fanszőrigazításhoz zavarbaejtően pontos instrukciókat kapunk, ha pedig olyan feladatot kell végrehajtanunk, amit nem biztos, hogy párunk is élvez (például az anális kényeztetést), a játék megjegyzi, hogy tartsuk tiszteletben a személyes határokat.

A szexuális segédeszközök (vibrátor, kötél, síkosító) megléte előny, ha nincs, a játék bátorít arra, hogy a feladat teljesítése helyett keressünk fel egy online webshopot - mint például a Vágyaim.hu -, és próbáljuk újra később a feladatot. Nem kell félni - mi is diszkrét, észrevétlenül nem felbontható csomagolásban kaptuk a társast, úgy, hogy a dobozról nem derült ki, pontosan honnan érkezett.

A játék bármilyen összetételű pároknak megfelelő, nincs olyan feladat, amit csak különböző nemhez tartozók tudnának végrehajtani. Biztos, hogy nem lesz minden tennivaló mindenkinek kedvére való, de a Szexpedíció segít felfedezni, mit élvezünk az ágyban és mit nem, oldani gátlásainkat, vagy megerősíteni magunkat abban, hogy vannak dolgok, amik egyszerűen nem nekünk valók. A 6x180 kihívás és a 30 Szex kártya elég tennivalóval lát el minket ahhoz, hogy mindig valami izgalmasat próbálhassunk ki. 

Ha úgy érzed, a te kapcsolatodnak is jót tenne, keresd a Vágyaim.hu webshopjában!

Hirdetés

18

Ez a tartalom csak 18 éven
felüli olvasóink számára elérhető!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)