Hirdetés

A beoltottak számához és védettségi igazolványhoz köthetik a mozik újranyitását

|

Mozirajongóknak fontos bejelentés érkezett, de még nagyon sok a kérdőjel.

Hirdetés

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában, a Jó reggelt, Magyarország! április 9-i műsorában érintette, hogy hol helyezkedik el a koronavírus-járvány miatt tavaly november óta zárva tartó mozik újranyitása a nyitási lépések várható sorrendjében - és azt is, hogy a mozizást minden bizonnyal a védettségi igazolvány meglétéhez fogják kötni.

Orbán Viktor azzal számol, hogy hamarosan elérjük a 3 millió beoltottat, május elején meglesz a 4 millió, onnan számítva 7-10 napon belül az ötmillió, majd május közepére a hat-, a hónap harmadik hetére pedig a hétmillió, így június elejére 8 millió felnőttkorú magyar állampolgárból hétmillió kaphatja meg az oltást.

Hirdetés

A miniszterelnök elmondása szerint a további nyitási lépéseket a beoltottak számához fogják kötni, mialatt a járványügyi adatokra is figyelni kell, "mert az szabja meg a tempót". A lépések sorrendjét a februárban lezajlott nemzeti konzultáció alapján szabják meg:

"Először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, aztán a szállodákat, és utána a jeggyel látogatható kulturális-sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket. Ez a sorrend. Hogy pontosan melyiket melyik héten lehet megtenni, azt majd az oltások száma határozza meg."

Orbán úgy látja, hogy "május elején a négymilliót el fogjuk érni", és akkor szerinte a védettségi igazolvánnyal "lehet újra koncertre menni, meg moziba menni, meg szállodába menni, meg sportrendezvényre menni".

Védettségi igazolványt az első oltás után kapnak az oltásra regisztráltak, tehát a miniszterelnök szavai alapján az igazolvány kizárólagos feltétele lehet annak, hogy mozizhassunk, ha majd újra kinyitnak a mozitermek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)