Hirdetés

Napi büntetés: a The Sims 3 terroristáktól lefoglalt eszközként szerepelt egy orosz híradásban

|

Valaki félreértette az utasítást, és károsabbnak mutatta be a The Sims 3-at, mint amilyen valójában.

Hirdetés

A továbbra is dúló orosz-ukrán háborúnak jól dokumentáltan már a kirobbanásától részét képezi az információs hadviselés is, amibe a támadást követő napokban belekevertek egy-egy videojátékot. Az valahol érthető, hogy egy katonai témát feldolgozó játék felvételeiről miért hiszik azt többen, hogy valódi harcokat ábrázol, de a napokban egy sokkal meglepőbb játék tűnt fel egy háborús cselekmény kapcsán - ez pedig nem más, mint a The Sims 3.

Hirdetés

Az orosz állami média és az FSZB arról számoltak be nemrég, hogy lefüleltek egy terrorista-akciót, aminek kiötlői szerintük az állami televízió egyik műsorvezetőjének életére törtek volna. A beszámolóban arról is szó esett, hogy a támadóknál egyfelől találtak számos fegyvert, amit a támadáshoz használtak volna fel, másfelől különböző náci és neonáci jelképeket, illetve ilyenekkel díszített használati tárgyakat is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az állítólag egy pokolgépet, molotov-koktélokat, pisztolyokat, és más veszélyes eszközöket is felhalmozó társaságtól lefoglalt egyéb tárgyakról is közzétett fotókat a rajtaütést végrehajtó FSZB, ám sokaknak gyanús, hogy a házkutatás végrehajtói rendezték be a helyszínt teljes egészében.

A hamis útlevelekről, kábítószernek tűnő zacskóról, és egy horogkeresztes pólóról készült képek mellé nehezen érthető módon odakerült az egyik fotóra a The Sims 3 játék három doboza (ránézésre három kiegészítőcsomagról van szó). Sokan azt feltételezik, hogy az FSZB munkatársai eredetileg azt az utasítást kapták, hogy SIM-kártyákat helyezzenek el a képen (azt a képet erősítve, hogy a terroristák profin leplezték kommunikációjukat), és ezt félreértve tették a Sims dobozait a képre. A hamisított bizonyítékok elméletét erősítette az is, hogy egy kézzel írott feljegyzést is találtak, amit "Olvashatatlan aláírás" néven írt alá a szerzője, erre szintén logikus magyarázat lenne, hogy valaki túlságosan szó szerint értelmezett egy felsőbb utasítást.

A hat feltételezett összeesküvő elfogása köré szőtt történet egyébként kiválóan illeszkedik abba az orosz narratívába, ami szerint Ukrajnában komoly neonáci mozgalom működik. Arra viszont egyelőre nem látunk magyarázatot, hogyan kötődik bárhogyan ehhez a Maxis életszimulátora.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)