Hirdetés

A fehérorosz KGB terroristának minősítette a World of Tanks stúdiójának egyik vezetőjét

|

Valószínűleg bosszúból azért, mert a Wargaming elhagyta az országot, miután Fehéroroszország támogatta Oroszország ukrajnai invázióját.

Hirdetés

A Gaijin Entertainment által gondozott War Thundernél szinte már megszokott, hogy olyan bakik történnek, mint hogy a kínai hadsereg titkait szivárogtatják ki a játékosok vagy éppen katonai dokumentumokat tesznek közzé, azonban a Wargaminghez tartozó World of Tanks többnyire megúszta az efféle botrányokat - legalábbis egy ideig. 

Amikor az orosz-ukrán háború kitört, a Wargaming elbocsátotta Szergej Burkatovszkij kreatív vezetőt, aki az invázió mellett szólalt fel, majd nem sokkal később a Fehéroroszországban alapított vállalat bejelentette, hogy kivonul innen és Oroszországból is. 

Hirdetés

Ezek az események vezethettek odáig, hogy a fehérorosz KGB, vagyis az ország Állambiztonsági Bizottsága felvette a "terrorista tevékenységben részt vevő szervezetek és személyek" listájára a Wargaming egyik vezetőjét, Nikolai Katselapovot. Katselapovot hivatalosan terrorista tevékenységek finanszírozásával vádolták meg, nem hivatalosan viszont a független fehérorosz lap, a Nasha Niva szerint csupán bosszúról van szó a vállalat kivonulása miatt, ugyanis ez volt az ország legnagyobb játékfejlesztő stúdiója (pár éve még több mint egymilliárd dollárra értékelték). 

A Katselapov december 30-án bekövetkezett nyilvántartásba vételére nemrég rávilágító lap úgy tudja, hogy  lista 993. helyén tanyázó vezetőt még nem sikerült letartóztatniuk a hatóságoknak, ami nem meglepő, hiszen a Wargaming távozásával valószínűleg ő sem maradt az országban. A cégtől egyelőre nem sikerült válaszokat kapni a vezető helyzetéről, de a Nasha Niva jelentése alapján feltehetően azért Katselapovot vette célba az Állambiztonsági Bizottság, mert korábban pénzt adományozhatott ellenzéki politikai szereplőknek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)